×

O Razinama iskustva

Kad dijeliš prijevoz uz BlaBlaCar, putuješ s članom sigurne zajednice. Svaki član ima Razinu iskustva koja se povećava s vremenom i aktivnošću. Razine ti pomažu odabrati pravog suputnika za savršeno BlaBlaCar putovanje. Postoji pet razina:

BlaBlaCar Razine iskustva

Početnik Srednji Iskusan Stručnjak Ambasador
Potvrđeni e-mail i broj mobitela Želimo ti dobrodošlicu!
Preferencije
Dodana profilna fotografija
# primljenih pozitivnih ocjena
1 ocjena
3 ocjene
6 ocjena
12 ocjena
% primljenih pozitivnih ocjena
> 60%
> 70%
> 80%
> 90%
Staž
1 mjesec
3 mjeseca
6 mjeseci
12 mjeseci

Tvoja Razina iskustva na BlaBlaCaru

Visoka Razina iskustva dokazuje da si siguran i pouzdan član BlaBlaCar zajednice. Tvoja Razina temelji se na četiri faktora:

 • Potvrda e-maila i broja mobitela
 • Popunjenost tvog profila
 • # ocjena i % pozitivnih ocjena od ostalih članova
 • Koliko dugo si član

Tvoja razina ažurira se svakodnevno u 2 sata ujutro.

Kako povećati svoju Razinu iskustva

Popuni svoj profil kako bi bio 100% završen:

Unesi svoje ime, godinu rođenja i mini biografiju (30%)

 • > Potvrdi e-mail adresu i broj mobitela (15%) Ovo povećava tvoju Razinu iskustva jer ostali članovi znaju da ti se mogu javiti i da će s tobom biti lako dogovoriti prijevoz.

 • > Dodaj profilnu fotografiju (15%) Ovo povećava tvoju Razinu iskustva jer putnici žele vidjeti s kim će putovati. U samo nekoliko sekundi možeš i učitati svoju profilnu fotografiju izravno s Facebooka!

 • > Dodaj svoje preferencije (20%)

  Ovo povećava tvoju Razinu iskustva jer putnici žele imati više podataka o tebi. Možeš naznačiti pušiš li, voliš li putovati sa životinjama i jesi li Bla, BlaBla ili BlaBlaBla (od tud i ime BlaBlaCar). A, gotovo je u trenu.

 • Ocijeni i dobij ocjene: Ocjene imaju snažan utjecaj na tvoju Razinu iskustva. Članovi dobivaju ocjene drugih članova nakon zajedničkog putovanja. Što bolju ocjenu dobiješ, to više se povećava tvoja Razina. Ocjene idu od Genijalno do Vrlo razočaravajuće. Kako bi se prešlo na sljedeću razinu 90% tvojih ocjena mora biti Genijalno, Odlično ili Dobro. Najbolji način da dobiješ ocjene je da često putuješ i uvijek ocijeniš ostale članove: 75% članova koji dobiju ocjenu također uzvrate ocjenom!

Postati Ambasador - što to znači

Ambasadori imaju poseban status u BlaBlaCar zajednici.
- Članovi će ti više vjerovati, birat će tvoj prijevoz i tvoj će se auto brže napuniti.
- Ambasadore se poziva na TV-intervjue i fokus grupe, mogu komentirati nove značajke sustava i još mnogo toga...

Pogledaj što kažu Ambasadori:

 • Josip (36) Ambasador

  “Otkad sam postao Ambasador, uvijek brzo napunim auto. Putnici imaju povjerenja u moj status. Super sam ponosan što sam Ambasador.”

 • Saša (32) Ambasador

  "Sad kad sam Ambasador, drugi automatski znaju da sam sam super za prijevoz. To znači da mi je lakše pronaći prijevoz jer vozači znaju da će sa mnom sve biti jednostavno. Ima smisla taj status!"

 • Antonio B (28) Ambasador

  "Kao Ambasador sam bio pozvan u fokus-grupu. Bilo je lijepo upoznati druge članove i BlaBlaCar tim. Sad vidim da su moje primjedbe uzete u obzir i primijenjene. Prijatelji su mi ljubomorni na status Ambasadora!”

Povjerenje je ključ

Kad povećavamo svoju Razinu iskustva: ocjenjujući druge i popunjavajući svoj BlaBlaCar profil, jačamo povjerenje unutar zajednice BlaBlaCar.

Povjerenje je nevjerojatno moćno jer je zbog njega dijeljenje prijevoza ugodnije, a onda dijelimo još više. Što više dijelimo, svima nam je bolje!

Zapravo, mi iz BlaBlaCara toliko vjerujemo u Povjerenje da smo stvorili vlastite superheroje Povjerenja: to su Trustman i Trustwoman. Oni su superheroji kakvi svatko od nas može postati! Kako biste doznali više o njima i kako je Povjerenje ugrađeno u našu međunarodnu zajednicu posjetite BeTrustman.com.