×

Ocjene članova

Što su ocjene članova?

Ocjene su povratna informacija koju razmjenjuju članovi zajednice BlaBlaCar. Dobre ocjene pokazuju da je član pouzdan i da ga zajednica preporučuje. Kad imaš dobre ocjene, drugi članovi željet će putovati s tobom, i tako ćeš lakše organizirati putovanje.

Ocijeni druge!

Kako se međusobno ocijeniti

Nakon što su bili u kontaktu na BlaBlaCaru, članovi se mogu međusobno ocijeniti.

Ocijeniš li drugog člana prvi, ostali članovi neće vidjeti tvoju ocjenu dok i sami ne ocijene tebe. Ovo znači da ne moraš brinuti hoćeš li ili ne dati svoje iskreno mišljenje.

Ostali će članovi zatim imati rok od 14 dana da i tebe ocjene. Čim se oba člana ocjene, njihove će ocjene biti objavljene, ili nakon što prođe 14 dana.

Ocijeni li te drugi član prvi, dobit ćeš obavijest o primljenoj ocjeni i od tebe će se tražiti da i ti ocijeniš tog člana.

Nakon što ocjeniš člana, vidjet ćeš ocjenu koju si dobio, a primljene ocjene će se objaviti i na vašim profilima.

1. Označi je li član bio vozač, putnik ili niste putovali zajedno.

2. Odaberi s liste kako bi ocjenio kako je proteklo putovanje.

3. Komentiraj, kratko opiši putovanje svojim riječima i bi li drugima preporučio dijeljenje prijevoza s ovim članom. Prije nego što ga predaš, možeš pregledati svoju ocjenu.

Neki primjeri ocjena:

  • Genijalno  - izniman doživljaj! Putovanje je bilo ugodno, putnici su bili pouzdani, ili možda, ako se radilo o vozačima, bili su spremni iskrcati vas blizu vaše kuće.
  • Super  - bili su pouzdani, s njima ti je bilo ugodno i sve skupa se radilo o lijepom iskustvu.
  • Dobro  - došli su na vrijeme i sveukupno radilo se o pozitivnom iskustvu.
  • Loše  - putovanje nije bilo baš najbolje i ne biste ih preporučili drugima.
  • Vrlo razočaravajuće  - član je bio neugodan, nije se pojavio ili ti se nije javio.

Klikni ovdje kako bi doznao više o ocjenjivanju.

Anonimna ocjena vozačkih sposobnosti

Ocjenjuješ li vozača možeš anonimno ocijeniti njegove vozačke sposobnosti. Ova informacija njima neće biti izravno vidljiva. Nakon nekoliko anonimnih ocjena vozačkih sposobnosti, prosjek će se pokazati na vozačevu profilu. Ova dodatna povratna informacija vrlo je korisna za pouzdano i sigurno dijeljenje prijevoza na BlaBlaCaru.

I? Što čekaš?

Ako si već putovao s BlaBlaCarom ocijeni druge i izgradi svoju reputaciju! Reci ostalim članovima zajednice kako je bilo putovati s drugim članom te dobij povratnu informaciju i od njih. Tako ćeš povećati i svoju Razinu iskustva te tako nastaviti graditi svoju reputaciju!

Ocijeni druge!