Politika privatnosti

1. Opće napomene

1.1. Comuto SA („mi“) vrlo ozbiljno shvaća tajnost vaših informacija. Naša je Politika tajnosti osmišljena tako da vas uputi u naš postupak prikupljanja, uporabe i objave informacija koje ustupate putem web stranice www.blablacar.hr i drugih povezanih aplikacija, mikrostranica i podstranica („stranica“).

1.2. Koristeći se ovom stranicom ili uslugama koje nudimo, pristajete na prikupljanje, uporabu i objavu informacija o sebi u skladu s ovom Politikom tajnosti te na obvezanost ovom Politikom tajnosti.

 

2. Načini na koje prikupljamo informacije

2.1. O vama možemo prikupiti i obraditi sljedeće osobne informacije ili podatke (Informacije koje se mogu jedinstveno povezati s vama):

2.1.1. određene informacije koje su potrebne za registraciju na stranici ili pristup drugim uslugama koje pružamo, uključujući ime i prezime, adresu, datum rođenja, a ako ste vozač, i određene informacije o vašem vozilu, itd.;

2.1.2. vašu e-mail adresu i lozinku;

2.1.3. broj mobilnog telefona;

2.1.4. evidenciju prepiske između vas i nas;

2.1.5. evidenciju rezervacija koje ste proveli ili oglasa koje ste objavili putem stranice;

2.1.6. vaše odgovore na ankete ili upitnike kojima se možemo poslužiti za potrebe istraživanja;

2.1.7. pojedinosti o računovodstvenim ili financijskim transakcijama, uključujući transakcije provedene putem stranice ili na neki drugi način. Mogu obuhvaćati informacije kao što su pojedinosti o kreditnoj kartici, debitnoj kartici ili bankovnom računu te pojedinosti o putovanjima ili dionicama (kako je opisano u našim Uvjetima) koje ste putem stranice rezervirali ili nudili;

2.1.8. pojedinosti o vašim posjetima stranici i izvorima kojima pristupate;

2.1.9. informacije koje možemo zatražiti od vas kad prijavljujete problem na stranici.

2.2. Takve informacije prikupljamo samo onda kad nam ih odlučite ustupiti. Ne morate nam ustupiti osobne informacije, no ako to ne učinite, možda ne budete mogli iskoristiti prednosti svih usluga koje nudimo.

2.3. Informacije se također prikupljaju bez vašeg aktivnog ustupanja putem različitih tehnologija i metoda kao što su IP adrese (adrese internetskog protokola) i kolačići. Tim se metodama ne prikupljaju i ne pohranjuju osobni podaci.

2.4. IP adresa je broj koji vašem računalu dodijeli vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) kako biste mogli pristupiti internetu. Smatra se da je riječ o informacijama koje ne upućuju na utvrđivanje identiteta pojedinca jer se u većini slučajeva IP adresa može slijediti samo do vašeg pružatelja internetskih usluga ili do većeg društva ili organizacije koja vam omogućuje pristup internetu (naprimjer, vašeg poslodavca ako ste na poslu).

2.5. Vašom se IP adresom koristimo za utvrđivanje problema na našem serveru, prijavu zbirnih informacija, određivanje najbrže putanje za pristup vašeg računala našoj stranici te za upravljanje i unapređenje stranice.

 

3. Uporaba

3.1. Ovim se informacijama možemo poslužiti radi:

3.1.1. najučinkovitijeg prikaza sadržaja stranice vama i vašem računalu te prilagodbe stranice vašim prioritetima;

3.1.2. pomaganja u općem unapređenju stranice;

3.1.3. provođenja i upravljanja obvezama koje proizlaze iz sporazuma koje sklapate s nama;

3.1.4. omogućavanja vašeg sudjelovanja u sadržajima stranice i drugim uslugama;

3.1.5. stupanja u kontakt s vama i obavještavanja o promjenama na stranici ili u uslugama koje nudimo (osim ako od nas ne zatražite da to ne činimo);

3.1.6. naplate od vas;

3.1.7. analize kako se korisnici služe stranicom i u unutarnje marketinške i istraživačke svrhe.

3.1.8. osiguravanja da se pridržavate Odredbi i uvjeta, Povelje o dobrom vladanju i odredbi primjenjivog prava.

3.2. Vaše informacije nećemo preprodavati trećim stranama niti se njima služiti za bilo kakav oblik marketinga treće strane.

3.3. BlaBlaCar može promijeniti poruku koju razmjenjujete na stranici. BlaBlaCar neće vašu komunikaciju prodavati, prenositi, raspačavati niti otkrivati trećim stranama bez vaše suglasnosti, osim ako takvo otkrivanje nije naloženo na temelju važećih zakona.

 

4. Dijeljenje vaših informacija

4.1. Ako vam naplatimo bilo kakvu naknadu ili od vas primimo bilo kakav novac u vezi s uslugama na stranici, uključujući novac za pokroviteljstvo, plaćanja kreditnom ili debitnom karticom provodi naše društvo za kartično poslovanje.

4.2. U svrhu obrade plaćanja našem ćete društvu za kartično poslovanje možda trebati ustupiti neke neophodne podatke. O tome ćemo vas obavijestiti u trenutku prikupljanja te informacije. 

4.3. Informacije koje nam ustupate putem stranice ne otkrivamo trećim stranama, osim u sljedećim slučajevima:

4.3.1. u sklopu našeg postupka rezervacije te kako bismo informacije o uslugama proslijedili putniku (ako ste vozač) ili vozaču (ako ste putnik);

4.3.2. ako smo zbog kakve pravne obveze dužni otkriti ili ustupiti vaše osobne podatke (naprimjer, po sudskome nalogu ili u svrhu sprečavanja prijevare ili drugog krivičnog djela);

4.3.3. radi provedbe uvjeta korištenja koji se primjenjuju na bilo koji vid stranice ili radi provedbe drugih važećih uvjeta ili sporazuma za naše usluge;

4.3.4. informacije možemo ustupiti našim međunarodnim partnerskim stranicama na kojima ste putem ove stranice proveli rezervaciju s korisnikom naše partnerske stranice ili ako ste se ovom stranicom koristili za komunikaciju s trećom stranom;

4.3.5. vaše osobne informacije možemo prenijeti trećoj strani u sklopu prodaje jednog dijela ili cjelokupnog poslovanja i imovine trećoj strani ili u sklopu bilo kojeg vida restrukturiranja ili reogranizacije poslovanja, no poduzet ćemo korake s ciljem daljnje zaštite vaših prava na zaštitu osobnih podataka;

4.3.6. radi zaštite prava, vlasništva ili sigurnosti društva Comuto SA, korisnika stranice ili koje druge treće strane. To uključuje razmjenu informacija s drugim društvima i organizacijama u svrhu zaštite od prijevare i smanjenja kreditnog rizika.

4.4. Izuzimajući gorenavedene slučajeve, vaše osobne informacije nećemo otkrivati osim ako nam za to ne date dopuštenje.

 

5. Kolačići

5.1. Kolačić je podatak koji se lokalno pohranjuje na vaše računalo, a sadrži informacije o vašim aktivnostima na internetu. Informacije u kolačiću ne sadrže osobne identifikacijske podatke koje ustupate našoj stranici.

5.2. Na stranici se kolačićima koristimo radi praćenja kretanja korisnika na stranici, što nam omogućuje da je unaprijedimo na temelju podataka o uporabi. Kolačićima se koristimo i kad se prijavite u neku od naših online usluga kako biste i dalje bili prijavljeni u tu uslugu. Kolačić vama pomaže da iz stranice izvučete najbolje, a nama pomaže da vam pružimo uslugu po vašoj mjeri.

5.3. Kad zatvorite preglednik, više nemamo pristup kolačiću. Kolačiće možete prihvatiti ili odbiti. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, no obično možete izmijeniti postavke preglednika da odbija kolačiće ako želite. Postavke preglednika možete promijeniti u naprednim postavkama.

5.4. Obvezni smo zatražiti vaše dopuštenje za uporabu kolačića. [Na našoj početnoj stranici nalazi se vidljiva obavijest o uporabi kolačića.] Ako se nastavite koristiti stranicom nakon što vidite obavijest, pretpostavljamo da nemate ništa protiv da na gore opisani način upotrijebimo kolačiće.

5.5. Ako odlučite da nećete prihvatiti kolačiće, to neće utjecati na vaš pristup većini informacija koja je na stranici dostupna. Međutim, nećete moći u cijelosti iskoristiti naše online usluge.

 

6. Pristup i izmjena osobnih informacija

6.1. U skladu s pravnim obvezama poduzet ćemo sve razumne korake u ažuriranju ili izmjeni osobnih identifikacijskih podataka kojima raspolažemo, a koje vi ustupate putem ove stranice.

6.2. Zakon vam jamči pravo na pristup vašim osobnim informacijama kojima raspolaže druga strana. U skladu sa zakonom možete iskoristiti svoje pravo na pristup informacijama. Svaki zahtjev za pristupom može podlijegati naknadi od 10 funti radi podmirenja naših troškova u omogućavanju pojedinosti o vašim osobnim informacijama kojima raspolažemo. Ako vas zanimaju pojedinosti o vašim osobnim informacijama kojima raspolažemo, molimo vas da nam se javite putem naše stranice za kontakt ili poštom na sljedeću adresu: COMUTO SA, 84 avenue de la République, 75011 Paris, FRANCE. Ukoliko više ne želite primati BlaBlaNews (marketinške novosti), možete kliknuti na gumbić za odjavu, koji se nalazi u svakome e-mailu i/ili urediti svoje preferencije direktno sa stranice s obavijestima na vašoj Upravljačkoj ploči.

6.3. Poduzimamo sve odgovarajuće korake u zaštiti vaših osobnih informacija tijekom prijenosa informacija s vašeg računala na našu stranicu te u zaštiti takvih informacija od gubitka, zlouporabe, neovlaštena pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja. U zaštiti vaših podataka koristimo se vodećim tehnologijama i softverom za šifriranje, a provodimo i stroge standarde sigurnosti radi sprečavanja neovlaštena pristupa.

6.4. Gdje god se na ovoj stranici koristite lozinkama, korisničkim imenima ili drugim posebnostima pristupa, i sami ste dužni poduzimati razumne korake u njihovoj zaštiti.

 

7. Druge web stranice

7.1. Ova stranice sadrži poveznice i upute na druge web stranice. Molimo vas da imate na umu da se ova Politika tajnosti ne odnosi na druge web stranice.

7.2. Ne snosimo odgovornost za politike tajnosti i prakse stranica kojima ne upravljamo, čak i ako im pristupite putem naše stranice. Preporučujemo vam da provjerite politiku svake stranice koju posjetite te da stupite u kontakt s vlasnikom ili upraviteljem te stranice ako imate kakvih nedoumica ili pitanja.

7.3. Usto, ako ste na ovu stranicu došli putem neke treće stranice, nismo odgovorni za politike privatnosti i za prakse vlasnika ili upravitelja te treće stranice. Savjetujemo vam da provjerite politiku te treće stranice te da stupite u kontakt s vlasnikom ili upraviteljem te stranice ako imate kakvih nedoumica ili pitanja.

 

8. Prijenos vaših informacija izvan Europe

8.1. U sklopu usluga koje vam se nude putem ove stranice, informacije koje nam ustupate mogu se prenijeti i pohraniti u zemljama izvan Europske unije („EU“). To se, primjerice, može dogoditi ako se ijedan od naših servera povremeno nađe u državi izvan EU-a. Osim toga, možemo podijeliti informacije s istovjetnim nadležnim tijelima koja se mogu nalaziti diljem svijeta. Moguće je da te države nemaju zakone o zaštiti podataka koji bi bili srodni zakonima u Ujedinjenoj Kraljevini. Ako vaše informacije na ovaj način prenesemo izvan EU-a, poduzet ćemo korake kako bismo osigurali da se vaša prava na tajnost osobnih informacija i dalje štite u skladu s ovom Politikom tajnosti.

8.2. Ako se stranicom koristite dok ste izvan EU-a, vaše se informacije mogu prenijeti izvan EU-a kako bi vam se omogućile te usluge.

8.3. Ustupajući nam svoje privatne informacije, pristajete na prijenos, pohranu ili obradu svojim informacija izvan EU-a na prethodno opisan način.

 

9. Obavijest o izmjenama Politike tajnosti

Na stranici ćemo objavljivati pojedinosti o svim promjenama naše Politike tajnosti kako bismo osigurali da ste u svakom trenutku upućeni u to koje informacije prikupljamo, kako se njima koristimo i u kojim okolnostima informacije dijelimo s drugim stranama.

 

10. Javite nam se

Ako nam u bilo kojem trenutku želite prenijeti mišljenje o našim praksama očuvanja tajnosti ili ako imate kakvih pitanja u vezi sa svojim osobnim informacijama, javite nam se putem naše stranice za kontakt. 

Korištenjem naše web stranice prihvaćate korištenje kolačića za analitiku te proizvodnju sadržaja i oglasa prilagođenog vašim interesima. Pročitajte našuPolitiku korištenja kolačića

Ponudi prijevoz